Wat is hooikoorts?

 Hooikoorts is een vorm van allergie. Je begint weer last te krijgen van bepaalde soorten stuifmeel van grassen, planten of bomen. De klachten lopen uit een, en kan bij ieder persoon verschillend zijn. Verschijnselen van hooikoorts kunnen op verschillende manieren te herkennen zijn:

  • Je neus begint te jeuken
  • Je krijg een loopneus die overgaat in een verstopte neus
  • Je ogen beginnen te jeuken of voelen branderig aan
  • Je keel kan droog en branderig aanvoelen
  • Je vertoont vermoeidheidsverschijnselen
  • Benauwdheid

Wat kan je tegen hooikoorts doen?

Er zijn ontzettend veel hulpmiddelen op de markt om de allergische reactie, veroorzaakt door hooikoorts, tegen te gaan. Er zijn verschillende zalfjes, neussprays, oogdruppels etc. Ieder heeft zijn eigen voorkeur, maar eigenlijk komt het bij ieder hulpmiddel op het zelfde neer. De hulpmiddelen dienen herhaaldelijk gebruikt te worden. Bij de één hebben deze hulpmiddelen een positief effect, de ander merkt er niets van.

Tegenwoordig is er nog een andere oplossing om de klachten van hooikoorts te reduceren, namelijk Medical Taping.

Door de Medical tape op een bepaalde manier aan te brengen op rug en onder schouderblad, krijgt het bloedcirculatiesysteem meer ruimte om zijn werk te doen. Tevens worden de luchtwegen vrijer, zodat het benauwde gevoel geminimaliseerd wordt.

De nieuwe toepassing van de medical tape zorgt er voor dat de klachten, veroorzaakt door hooikoorts, binnen een aantal dagen sterk gereduceerd wordt. De tape wordt voor het behandelen van hooikoorts aangebracht worden op de borst en rug. De medical tape beïnvloedt de hulpademhalingsspieren en via het zenuwstelsel ook het longgebied.

Normaal gesproken is één behandeling met medical tape genoeg om de klachten voor een langere periode aanzienlijk te reduceren. Het is echter aan te bevelen meerdere behandelingen met Medical tape te ondergaan. Meerder behandelingen kunnen er zelfs voor zorgen dat je een geheel klachtenvrije allergie periode ondergaat.

Omdat niet iedereen van dezelfde pollen last heeft, is het slim om zo gauw je klachten beginnen een afspraakvoor Medical Taping te maken.

Heb je last van een lijmallergie, laat dit dan even weten, dan kijken we welke tape voor jou het meest geschikt is!!

Stel je voor, een seizoen hooikoorts vrij!!!!