Sportpedicure

Wie wil winnen, moet onderaan beginnen!!

Hardlopen, fitness, voetballen, tennissen…. Sporten is populair… De een doet het om lekker in beweging te blijven en de ander doet het beroepsmatig….  Maar wat vaak vergeten wordt, is dat de voeten van sporters vaak heel wat te verduren hebben, mede doordat het lichaamsgewicht op de voeten tijdens het sporten erg hoog is… Om maar een voorbeeld te noemen; tijdens het hardlopen draag je 3 tot 4 keer je eigen lichaamsgewicht!

Om de een of andere reden durven/willen  sporters vaak niet naar een pedicure, terwijl het heel hard nodig is. Tijdens mijn werkzaamheden bij Fortuna Sittard, ben ik al heel wat “slechte” voeten tegengekomen.

Zelf vonden ze het allemaal wel meevallen, was het niet zo erg, maar nadat hier en daar een flinke eeltlaag verwijderd was, de nagels anders geknipt, een likdoorn weggehaald enz en de ANGST voor de Pedicure weg was vinden ze het  nu toch wel meerwaarde hebben , en komen ze  geregeld.

Ook belangrijk zijn  de schoenen. Elke sport heeft wel zijn eigen schoen.

Heel vaak zijn dat toch ook stugge schoenen, kijk naar voetballers, wielrenners, schaatsers, waardoor het ook belangrijk is om je voeten in topconditie te houden.

 De nagels krijgen er bij het sporten ook vaak flink van langs; Blauwe nagels, ingroeiende nagels, ingescheurde nagels, stootnagels … We zien ze vaak bij de sporters terug, net als blaren, overmatige transpiratie, mycose en kloofvorming…

Veel van deze klachten kunnen voorkomen of verminderd worden  door regelmatig bezoek aan de pedicure.

Bij Sport Pedicure Pietsie kunt u terecht voor een vakkundige behandeling van  uw “voetprobleem”

Daar waar de gewone Pedicure zou zeggen, gun uw voeten even de rust om te genezen bij bepaalde aandoeningen, weet de Sportpedicure dat uw voeten moeten presteren.

Vandaar dat ze dan  ook een doelgerichte aanpak heeft en zorgt dat u zo snel  mogelijk weer pijnloos verder  kan en  presteren.

Pedicure behandeling voor sporters

Voorafgaand aan de eerste behandeling, wordt er gekeken naar de conditie van je voeten en eventuele klachten geïnventariseerd. Voor reguliere voetverzorging volstaat een regelmatig bezoek. Bij ernstige klachten of specifieke medische aandoeningen zal er gericht doorverwezen worden naar een fysiotherapeut, podotherapeut, huisarts of andere zorginstantie.

Een standaard sport pedicure behandeling bestaat uit:

  • Verzorgen van nagels en nagelomgeving,

Indien nodig:

  • Overtollig eelt verwijderen
  • Likdoorns verwijderen
  • Advies en behandeling bij schimmelinfecties (bijv. zwemmerseczeem)
  • Verzorgen van schimmelnagels (“kalknagels”)
  • Nagelbehandeling bij verdikte-, blauwe-, ingescheurde- en ingegroeide nagels     
  • Huidverzorging bij zweetvoeten
  • Behandeling van blaren

Ter afsluiting een korte massage

Òok is een behandeling op maat mogelijk .

Vraag ernaar voor meer info.

 

Wol voor voeten

Bij het sporten, bijvoorbeeld wandelsport, skiën of duursporten, kan je soms plotseling hinderlijk last ondervinden van je voeten, zoals; branderige voeten, koude en warme voeten, wintertenen, blauwe plekken en traumanagels, pijnlijke hielen en tenen met blaren of likdoorns. Met  wandelwol kunt u veel van deze klachten voorkomen en verlichten.

Vraag ernaar voor meer info.